Tähän blogiin kirjoitan ajatuksia elämän mielettömyydestä tai mielekkyydestä ja jaan matkan varrella mukaani tarttuneita juttuja, jotka ovat huvittaneet, lohduttaneet, ärsyttäneet tai muulla tapaa liikauttaneet minua.

torstai 22. toukokuuta 2014

Vanhenemisen sietämätön keveys

Jokainen, joka on viettänyt aikaa yhteismajoituksessa, huomaa ennemmin tai myöhemmin, että tavalliset häveliäisyystavat karisevat. Hyvänä esimerkkinä tästä on sairaala, jossa ventovieraan huonetoverin kanssa tulee jaettua suolen ja rakon toiminta tai pohdittua näiden toimimattomuutta. Huonetoverin kuorsaus pitää sinua hereillä tai sitten nukut makeasti kuorsaten pitäen muita valveilla yön hiljaisina tunteina. Jos sattuu olemaan niin onnekas, että huoneessa on useita, ei kukaan voi varmuudella tietää, keneltä karkasi, kun ilmassa alkaa leijailla suokaasua muistuttava lemu.
Keskimmäinen poikani työskentelee vanhusten vuodeosastolla. Hän itse oli syönyt tukevan lounaan, joka pani suolessa olevan kaasun liikkeelle. Kun tarve keventää tätä taakkaa kävi hetki hetkeltä ilmeisemmäksi ja käytävässä ei kehdannut pieraista, hän nokkelana keksi ratkaisun. Lähellä oli yhden hengen huone, jonka asukki, vuoteenomana makaava puolikuuro vanhus, useimmiten torkkui.
Poikani astui huoneeseen ja sulki oven perässään, minkä jälkeen oli helpottavaa rentoutua. Hiljaisen huoneen täytti kumea törähdys, jota seurasi parin sekunnin hiljaisuus.

Hetken päästä vuoteen pohjalta kuului vanhuksen ääni:
-         olitko se sinä vai minä?


Poikani ei keksinyt muuta vastattavaa kuin sopertaa, ettei ollut ihan varma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti