Tähän blogiin kirjoitan ajatuksia elämän mielettömyydestä tai mielekkyydestä ja jaan matkan varrella mukaani tarttuneita juttuja, jotka ovat huvittaneet, lohduttaneet, ärsyttäneet tai muulla tapaa liikauttaneet minua.

tiistai 8. huhtikuuta 2014

Jalkapallo – äiti –sanakirja I

Lasten myötä sitä pakostakin ajautuu eri lajien pariin. Tottumattomana harrastajana kentän tapahtumia tulee seurattua ulkopuolisin silmin eikä aina voi välttyä typerien kysymysten esittämiseltä.
Jotta tulevan jalkapalloammattilaisen ei tarvitsisi hävetä kentän laidalla seisovaa vanhempaansa, olen koonnut tähän joitakin keskeisiä sanoja ja käsitteitä selityksineen.

HEEII
Tämä huuto seuraa kaikkia tilanteita, joissa joku kaatuu, menettää pallon toiselle pelaajalle tai muuten vain kokee itsensä väärin kohdelluksi. Tervehdykseltä kuulostavaa huutoa ryydittää monesti käsien levittely ja tarmokas huitominen. Vaikka kuulostaakin tervehdykseltä, sen kiivas sävy kielii siitä, että ei tässä mitään tuttuja olla. Usein kuulee myös muotoa ’HEEII, tuomariii’ jolloin tervehdys on suunnattu kentällä juoksevaan pillilliseen henkilöön.

Seinäsyöttö
Mitään raja-aitoja tai laitoja ei kentällä ole, joten tämä termi on täysin tuulesta temmattu. Pelaajien on myös täysin mahdotonta syöttää laidan kautta, niitä kun ei ole. Samanlainen älyttömyys on vapaapotkua edeltävä muurin siirto. Kysykää vaikka kiinalaisilta.

Kilpikonna
En tiennytkään, että kilpikonna on niin pelottava eläin, sillä kun vastustaja hyökkää leveällä rintamalla, puolustus uhkaa heitä sillä. Päänvaivaa minulle aiheuttaa eniten se, missä he pitävät noita kilpikonnia pelin tiimellyksessä, sillä pelisortseissa ei ole kovinkaan isoja taskuja.

jatkoa seuraa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti