Tähän blogiin kirjoitan ajatuksia elämän mielettömyydestä tai mielekkyydestä ja jaan matkan varrella mukaani tarttuneita juttuja, jotka ovat huvittaneet, lohduttaneet, ärsyttäneet tai muulla tapaa liikauttaneet minua.

perjantai 4. huhtikuuta 2014

Muodollisesti pätevä

Mietin joskus taannoin, miten sitä osaisi tehdä hyviä päätöksiä. Näin ollen päätin kysellä mielipiteitä vähän sieltä ja täältä, muun muassa netin pohjattomasta kaivosta.
Ikäerosta oltiin montaa mieltä. Liian pieni ikäero katsottiin mahdottomaksi yhtälöksi, kumpikaan ei saisi tarvitsemaansa huomiota. Liian iso ikäero ei sekään ollut hyväksi. Lisäksi varoiteltiin erityisesti vastasyntyneen ja murrosikäisen olevan yhtälö, josta seuraisi vain ongelmia.
Tuli muistaa, ettei kaksikkoa saisi jättää keskenään liian varhain ja suositeltavaa oli hankkia joko hoitaja kotiin tai päiväkotipaikka. Kummankin kanssa piti myös muistaa viettää kahdenkeskistä aikaa, sillä se takaisi hyvän pohjan henkiselle kehitykselle.
Ruuan suhteen mielipiteet ovat todella jyrkkiä. Kaikki valmisruuat ovat pannassa ja kasvaville sekä kehittyville yksilöille tulisi tarjota laadukkaista raaka-aineista valmistettua tasapainoista ruokaa, joka koostui oikeassa suhteessa eri ravintoaineksista. Liha saisi mieluusti olla luomua ja lähituotettua ja joka päivä tulisi tarjota raakaraasteita. Kalaa vähintään pari kertaa viikossa ja sen pitäisi olla sisävesien nuorta kalaa, jotta vältyttäisiin Itämeren kalassa olevalta raskasmetallikuormalta.
Ennen päätöksen tekoa olisi pohdittava, oliko valmis luopumaan omasta ajastaan ja kyettävä takaamaan päivittäinen ulkoilu unohtamatta harrastamista. Harrastuksia on tarjolla sekä yksilötasolla että yhdessä tehtäviä, fyysisiä liikuntapainotteisia tai sitten aivotoimintaa aktivoivia haasteita. Monissa mielipiteissä yhdessä tekeminen olisi parasta, sillä näin varmistuttaisiin toisten ikätoverien kanssa toimeen tuleminen ja sosiaalinen kasvu.
Joissakin neuvoissa muistettiin mainita taloudellinen puoli. Ruuan ja muun välttämättömän lisäksi olisi otettava vakuutus ja varauduttava odottamattomiin lääkärikuluihin. Niin, ja säännölliset terveystarkastukset ja rokotukset, niitä ei pitänyt unohtaa.
Neuvontasivustoilla kehotettiin tekemään soveltuvuustesti, jotta voisi varmistua siitä, että todellakin soveltuisin tuleviin haasteisiin ja kasvatustehtävään. Esimerkiksi siisteyskasvatus voisi olla haastavaa, sillä vahinkoja voi sattua joidenkin tekstien mukaan jopa useamman vuoden.


Mitäh? Siis ihan oikeesti, tarkimmat kennelinomistajat ja kasvattajat eivät myy minulle koiranpentua, mikäli heikkona hetkenä sortuisin marketin valmiiseen koiranruokaan, mutta kukaan ei kehottanut tekemään mitään testiä ennen lapsentekoon ryhtymistä eikä tarjonnut kondomipakettia, mikäli olisi tiennyt, että tulevaisuudessa mätän ostoskoriini marketin pakastealtaasta kalapuikkoja ja ranskiksia…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti