Tähän blogiin kirjoitan ajatuksia elämän mielettömyydestä tai mielekkyydestä ja jaan matkan varrella mukaani tarttuneita juttuja, jotka ovat huvittaneet, lohduttaneet, ärsyttäneet tai muulla tapaa liikauttaneet minua.

maanantai 28. huhtikuuta 2014

Sananmuunnoksia

Täytyy myöntää, että minua ovat aina naurattaneet sanamuunnokset, eli kun kahden peräkkäisen sanan ensimmäiset tavut vaihtavat paikkaansa. Näistä osa on pikkutuhmia, osa jopa aika isoja sellaisia. Huvittavinta on, kun sellaisiin törmää oikeassa elämässä. Turkulaiset muistelevat kaiholla Kupittaan puiston reunamilla ollutta isohkoa kioskia, jonka katolla komeili kyltti Tullin Kukka, kadun toisella puolella oli vuosikymmeniä sitten kahvila, jonka nimi oli Tullin Kuppi.
Entäpä sitten nimet: Suomen leipuriliiton toiminnanjohtaja Olli Kuhta. Siinä ei vanhemmat olleet kuulletkaan sananmuunnoksista.
Lapsuudestani muistan tapauksen, kun naapurissamme asui ikäiseni poika nimeltään Olli Kuronen. Toinen naapurinrouva ihmetteli, mitä me lapset hihittelemme. Rouva Hirvoselle selitettiin, mistä oli kyse, jolloin hän alkoi suureen ääneen päivitellä, miten on mahdollista, että joku on noin ajattelematon ja antaa lapselleen tuollaisen nimen.
Meistä kellään ei ollut sydäntä tuossa kohti mainita, että hänen oman poikansa nimi oli Antti…


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti