Tähän blogiin kirjoitan ajatuksia elämän mielettömyydestä tai mielekkyydestä ja jaan matkan varrella mukaani tarttuneita juttuja, jotka ovat huvittaneet, lohduttaneet, ärsyttäneet tai muulla tapaa liikauttaneet minua.

torstai 27. helmikuuta 2014

Sanasta asiaa

Sanoista voi johtaa toisia, esimerkiksi kirja, kirjoittaa, kirjoittaja, kirjailla. Yhdyssanojen kohdalla tilanne on kimurantimpi, sillä äidinkielenopettajani kielsi niistä johdettujen verbien käyttämisen, enkä oikein vieläkään luontevasti osaa niihin suhtautua, vaikkakin täytyy myöntää, että ne helpottavat kommunikointia, mikäli niistä ei tee ongelmaa ja hiljentää korvissaan kaikuvan entisen äikänopen opetukset.
Kuinka yksinkertaista onkaan rullaluistella, lainelautailla, sauvakävellä ja uppopaistaa. Hieman vaikeammin kielikorvani taipuu käyttämään tekstiviestittelyä, talvilomailua tai tuloverottamista. Korvassani särähti myös tässä päivänä eräänä, kun pääuutislähetyksen ankkuri kertoi eräässä teatterissa kantaesitettävän jotakin.
Entäpä jos jonain päivänä kykenisin irtautumaan kahleista ja surutta käyttämään sanoja kuten ripsivärittää ja sukkani silmäpakoilisivat.
Tästä olisi paljon hyötyä, sillä ainoilla kahdella opettajani hyväksymällä yhdysverbillä, konekirjoittaa ja ristiinnaulita, ei ole vähään aikaan ollut käyttöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti