Tähän blogiin kirjoitan ajatuksia elämän mielettömyydestä tai mielekkyydestä ja jaan matkan varrella mukaani tarttuneita juttuja, jotka ovat huvittaneet, lohduttaneet, ärsyttäneet tai muulla tapaa liikauttaneet minua.

perjantai 14. maaliskuuta 2014

Ei soinut soitin ei kumissut basso, osa I

Sattuipa päivänä kauniina, että ostin auton. Ja siihen soittimen. Ajelin autolla, ikkuna avoinna, hiusten hulmutessa tuulessa, soittimessa levy, jonka kappaleiden siivittämänä pitkäkin matka taittuisi tuossa tuokiossa.
Mutta kun ei taittunut. Soitin ei soittanut, ei siis millään.
-          Pannaan nyt rouvalle kerrankin kunnon soitin, myyjä sanoi kauppoja tehdessämme.
Olisin tyytynyt ihan perusmalliin, EuropaX, mutta kun sitä ei juuri sattunutkaan olemaan varastossa, kietoi lipokielinen myyjä minut sormensa ympärille lupaavansa samaan perushintaan astetta jämerämmän soittimen, AmerikaX:n.
Tyytyväisyydestä hymyillen astuin autokaupasta sopimus kädessäni. Tulipa tehtyä hyvät kaupat, ja soitin ihan viimeisen päälle, samaan hintaan.
Paitsi että se ei toiminut kuin viikon.
Palasin autokauppaan, tällä kertaa asioin ensimmäistä kertaa huoltopuolen poikien kanssa, kuten myyjä heitä autoa ostaessani nimitti. Varaat sitten ajan ensimmäisen huoltoon noilta huoltopuolen pojilta paremman radion minulle luvannut myyjä oli sanonut.
-          Niin, tämä uusi soittimeni ei soita.
-          No, eipä siinä mitään, ajetaan auto halliin ja soitin huoltoon.
Palasin kotiini soittimen paikka tyhjänä, paneelin aukosta roikkui vain kasa johtoja.
Ajaminen ei tuntunut miltään, sillä kilometrejäni siivitti vain renkaiden ujellus asvalttiin. Kolmen viikon päästä olin jo tuskastunut kesäautoiluuni, halusin musiikkini takaisin. Kun olin joka tapauksessa ensimmäisessä huollossa, päätin kysyä soittimestanikin.
-          On tossa tullut huollosta tollainen soitin, jota kukaan ei ole kaivannut, huoltopuolen poika sanoo.
-          Miten niin kaivannut, olen odottanut soitintani jo viikkoja.
-          Niin, ei meillä ollut mitään lappua, joten ajattelimme, että kait sitä joku joskus kaipaa.
-          Vai ei lappua.
Tunsin kiukun kohisevan korvissani.
-          No, tässä tämä nyt sitten on, törkätään se samalla paikoilleen.
Katson soitinta ja pieni epäilys orastaa mielessäni.
-          tarkistaisitko myyntisopimuksesta, millainen soitin autooni alun perin laitettiin, tuo vaikuttaa erilaiselta.
-          Rouva on oikeassa, tämä on EuropaX-mallinen, teillä näyttää olevan AmerikaX. Mutta sellaista ei huollosta ole saapunut. Eikö tämä kelpaisi.
Katson äimistyneenä poikaa, vai että pannaan ihan mikä tahansa soitin. Jonkun muun soitin, joka on pitänyt sisällään ties mitä levyjä, joilla on ollut ties mitä paskamusiikkia.
-          Jos nyt kuitenkin odotetaan sitä minun soitintani, sanon korostuneen rauhallisesti.


jatkuu huomenna…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti